e despre una despre alta

marți, 17 iunie 2014

Second hand sau nou?

Poate nicaieri nu se potriveste zicala mai bine decat la masini. O masina veche va revendica imediat cheltuieli. Cel care a vandut-o stia ca acumulatorul este pe sfarsite, cauciucurile nu mai duc mult, stia ca nu i-a mai facut demult revizia tehnica (s-o faca fraierul care o cumpara).

Dar cel mai ingrijorator este ca o masina veche nu mai prezinta siguranta celei noi. Ba inca, nu este exclus ca fostul proprietar sa fi avut un accident, usor mascat de o reparatie bine cosmetizata.

Tabla masinii vechi nu este inca ruginita, dar rugineste repede. Motorul inca "mai trage", dar nu e departe ziua cand va consuma ulei. A propos: poti stii daca fostul proprietar i-a schimbat uleiul la timp?

Pentru amatorii de masini la mana a doua, am o intrebare retorica: ati fi dispusi sa cumparati o masina de spalat rufe la mana a doua? Dar un televizor? Dar un aragaz? Dar un calculator?

Fata de toate cele de mai sus, masina are un risc in plus: siguranta in circulatie. Daca te lasa aragazul sau televizorul intr-un moment critic, nu mori. Daca te lasa masina, risti totul. Inclusiv familia, daca este in habitaclu.


Concluzie: decat o masina eleganta la mana a doua, prefer un mic litraj nou. Pentru masinile vechi, nu sunt rezonabile decat doua variante: ori gasesti un fraier care asteapta sa inhate chilipirul, ori o inscrii la programul "Rabla". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu