e despre una despre alta

miercuri, 18 iunie 2014

Cum sa-ti ingrijesti tatuajul.

   Hello my friends
Am o gramada de amici cu tatuaje,unii cu tatuaje reusite,"aratoase",dar mai sunt si unii cu niste tatuaje care ar trebui sa fie de culoare neagra dar da inspre un verde spalacit sau tatuaje color decolorate.Am niste ponturi pentru voi despre ingrijirea tatuajului.

În primul rînd, trebuie să îndepărtezi folia de plastic care acoperă tatuajul, după aproximativ 5, 6 ore. Dacă pleci de la salon foarte tîrziu poți să o păstrezi pînă dimineață. Nu trebuie să te sperii dacă zona cu tatuajul este extrem de murdară; acest lucru este absolut normal. Tatuajul elimină din culoare și în plus mai sunt și lichidele eliminate de organismul nostru care încearcă să se apere împotriva invaziei de tuș :).
După îndepărtarea foliei trebuie să speli zona foarte bine cu apă și săpun (de preferat ar fi un săpun antibacterian), iar apoi să tamponezi ușor pielea cu un prosop de hîrtie, nu cu unul textil care ar putea să îți lase scame pe piele.
Atenție! Nu mai pui o altă folie! Lași pielea să respire și aplici o cremă specială pentru tatuaj pe care o poți găsi în saloanele de tatuaje sau Bepanthen unguent, care nu este întocmai creat în acest scop, însă e o cremă foarte eficientă ce favorizează  vindecarea pielii rănite și iritate de acele ferecate. Ai grijă candcumperi Bepanthen, să specifici unguent și nu cremă. Crema usucă tatuajul, unguentul este cel care hidratează și grăbește procesul vindecării.
Crema trebuie utilizată pe toată durata vindecării, durată care diferă de la individ la individ. Pentru unii, tatuajul se poate vindeca în cîteva zile, iar pentru alții poate dura și două săptămîni.
Tatuajul se spală de două, trei ori pe zi, după care se aplică un strat subțire de cremă. Ai voie să faci duș normal, nu îți este interzis să te speli, așa cum am mai auzit! Ce nu ai voie, este să stai foarte mult cu tatuajul sub apă, în cadă (e recomandat să faci duș, nu băi lungi cu spumă și arome).
Ceea ce este cu adevărat interzis pe perioada vindecării este să mergi la piscină (clorul din apă afectează calitatea tușului) sau la mare (aceeași problemă cu sarea din apă), să stai la soare sau să ai activități care îți fac pielea să transpire, cum ar fi mersul la sală sau orice alt tip de sport.
De asemenea,în cîteva zile  tatuajul căpăta o crustă subțire pe care nu este recomandat să o rupi, ci trebuie să o lași să cadă singură, treptat.
Mai apoi, după ce perioada critică de vindecare a trecut, trebuie avut în vedere faptul ca statul la soare nu se prea împacă bine cu pielea tatuată. Un tatuaj trebuie ferit pe cît posibil de razele soarelui, mai ales în primele 6 luni de la “concepție” și nu numai. Mereu este recomandat să aplici o cremă cu factor de protecție ridicat cînd mergi la plajă, altfel, tatuajul își poate pierde din strălucire, iar culorile din intensitate.
Mic sfat: cea mai bună perioadă pentru a-ți face tatuaj este după ce vara, soarele și chemarea mării trec; nu în toiul căldurilor amețitoare din lunile iunie, iulie, august cînd inevitabil te expui la soare. Paradox aici! Cea mai aglomerată perioadă pentru saloanele de tatuaje rămîne totuși, vara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu